среда, 10 мая 2017 г.

#Поради_від_Радника 
Замовником було виготовлено кошторисну документацію на капітальний ремонт по заміні вікон на 4 млн. грн, проте наразі сума виділених коштів складає лише 95 тис. грн.
Чи потрібно замовнику проводити відкриті торги та на яку суму?
Чи можна провести допорогову закупівлю на 95 тис. грн?
Зважаючи на наявність проектно-кошторисної документації, якою встановлено потребу в закупівлі на 4 млн. грн, закупівля зазначених робіт повинна здійснюватись відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі» шляхом проведення однієї із процедур визначених статтею 12 цього Закону.
У листі МЕРТУ від 25.11.2016 щодо закупівлі робіт зазначено, що при визначенні очікуваної вартості предмета закупівлі робіт замовники керуються даними кошторису (кошторисного розрахунку) на весь об’єкт будівництва.
Ураховуючи викладене, якщо роботи проводяться по окремому об’єкту, на який складений окремий об’єктний кошторис (кошторисний розрахунок), їх закупівлю замовник здійснює, керуючись вартісними межами, встановленими частиною першою статті 2 Закону.
У разі, якщо вартість робіт є нижчою меж, визначених в частині першій статті 2 Закону, закупівля таких робіт здійснюється без застосування процедур закупівлі, передбачених Законом.
Враховуючи положення частини 7 статті 2 Закону про публічні закупівлі, у випадку наведеному в зазначеній ситуації проведення допорогової закупівлі на суму 95 тис. грн буде розцінено як поділ предмета закупівлі. Детальніше щодо даного питання див. випуск журналу № 1 (64) за січень 2017 року, стор. 35–37.
#SmartTender #закупівлі #радник #поради #розумні_закупівлі #CPV

Комментариев нет:

Отправить комментарий