среда, 10 мая 2017 г.

Увага учасникам і замовникам довідку ДФС про відсутність заборгованості по сплаті податків переведено в електронний вигляд!

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України у листі інформативного характеру від 04.05.2017 № 3304-06/14682-06
 Відповідно до частини 2 статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) замовник може прийняти рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та може відхилити тендерну пропозицію учасника у разі, якщо учасник має заборгованість із сплати податків і зборів (обов’язкових платежів).
На виконання норми Закону замовник вимагав:
- від учасника - довідку довільної форми;
- від переможця оригінал (сканована копія з оригіналу)  або нотаріально завірену копію довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов’язкових платежів), або інформацію про наявність заборгованості, видану відповідною Державною фіскальною службою.
На разі довідку ДФС про відсутність заборгованості по сплаті податків для участі в публічних закупівлях переведено в електронний вигляд.
Щоб отримати таку довідку необхідно зайти в «Власний електронний кабінет платника», що знаходиться за посиланням https://cabinet.sfs.gov.ua. В кабінеті знайти розділ «Заяви, запити, для отримання інформації», далі вибираємо «Заява про видачу довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів», підписати ЕЦП заяву та безкоштовно отримати підписану ЕЦП довідку в електронному вигляді на електронну пошту та/або в кабінет.
Потім довідку можливо завантажити через майданчик на ProZorro.
Замовники, а також будь-які зацікавлені органи, можуть переглянути видані довідки у відкритій частині кабінету платника, вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача - пошук по «Індивідуальний податковий номер», «Номер довідки», «Дата довідки».
Таким чином, замовникам доцільно передбачати у тендерній документації спосіб документального підтвердження відсутності заборгованість із сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) з урахуванням вищевикладеної інформації.
Наприклад, на виконання вищевказаної норми Закону замовник може вимагати від переможця оригінал (сканована копія з оригіналу) або електронний оригінал, або нотаріально завірену копію довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов’язкових платежів), або інформацію про наявність заборгованості, видану відповідною Державною фіскальною службою.
Детальнішу інформацію з даного питання читайте у наступних випусках журналу «Радник в сфері державних закупівель». І звісно з останніми новинами у сфері закупівель Ви можете ознайомитися на наших навчаннях та семінарах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий