понедельник, 15 мая 2017 г.

#Поради_від_Радника 
Чи необхідно замовнику при проведенні переговорної процедури закупівлі, вартість якої перевищує євро-пороги, оприлюднювати інформацію англійською мовою? 
У випадку, якщо при проведенні переговорної процедури очікувана вартість закупівлі перевищує суму, еквівалентну: для товарів і послуг - 133 тисячам євро; для робіт - 5150 тисячам євро, Законом України "Про публічні закупівлі" (далі – Закон) не передбачено створення та оприлюднення у системі будь-якої інформації з перекладом на англійську мову.
Це твердження ґрунтується на тому, що відповідно до ч. 4 ст. 10 Закону «оголошення про проведення процедури закупівлі у строки, встановлені у частині 1 цієї статті, обов’язково додатково оприлюднюються на веб-порталі Уповноваженого органу англійською мовою, якщо очікувана вартість закупівлі перевищує суму, еквівалентну: для товарів і послуг - 133 тисячам євро; для робіт - 5150 тисячам євро. Курс євро визначається згідно з офіційним курсом Національного банку України, встановленим на день надання для оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу оголошення про проведення процедури закупівлі.»
Разом з цим, при проведенні переговорної процедури закупівлі Законом не передбачено створення та оприлюднення такого документу, як оголошення про проведення процедури закупівлі.
Детальніше щодо зазначеного питання читайте на сторінках майбутніх випусків журналу «Радник в сфері державних закупівель».
#SmartTender #закупівлі #радник #поради #розумні_закупівлі #CPV

Комментариев нет:

Отправить комментарий