четверг, 20 апреля 2017 г.

Закупівля послуг енергосервісу здійснюватиметься через Prozorro
20.04.2017 року набув чинності Закон України від 23.03.2017 № 1980-VIII «Про внесення змін до Закону України "Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації"».
Відповідно до Прикінцевих положень цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім абзаців шостого, двадцять четвертого, двадцять п’ятого та двадцять сьомого пункту 3 розділу I цього Закону, які набирають чинності з 1 січня 2022 року.
Закон опубліковано у газеті Верховної Ради України «Голос України» від 19.04.2017 № 71.
Відповідно до цього Закону публічні закупівлі енергосервісу здійснюються за процедурами публічних закупівель у порядку, встановленому Законом України «Про публічні закупівлі» для закупівель послуг, з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом.
Закупівлі енергосервісу здійснюються шляхом застосування процедури відкритих торгів або переговорної процедури закупівлі, яка застосовується виключно у випадках, передбачених пунктом 4 частини другої статті 35 Закону України «Про публічні закупівлі».
Ціна енергосервісного договору може бути змінена у випадках, передбачених пунктами 5, 6, 7 частини четвертої статті 36 Закону України "Про публічні закупівлі"
Замовник укладає енергосервісний договір з учасником, який визнаний переможцем процедури закупівлі протягом строку дії його пропозиції, не пізніше ніж через 60 робочих днів з дня прийняття рішення про намір укласти договір про закупівлю енергосервісу відповідно до вимог тендерної документації та пропозиції учасника – переможця процедури закупівлі.
Згідно Закону енергосервістний договір можна укладати зі строком дії до 15-ти років, що відповідає середнім показникам ефективності таких проектів.
Нагадуємо, що енергосервіс – це комплекс технічних та організаційних енергозберігаючих (енергоефективних) та інших заходів, спрямованих на скорочення замовником енергосервісу споживання та/або витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів та/або житлово-комунальних послуг порівняно із споживанням (витратами) за відсутності таких заходів.
Кабінет Міністрів України у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:
зобов’язаний привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом та забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.
Детально з текстом цього Закону можна ознайомитись за посиланням http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/1980-19
#радник #тендер #prozorro  #торги #навчання #публічні_закупівлі

Комментариев нет:

Отправить комментарий