вторник, 18 апреля 2017 г.

#Поради_від_Радника Президент підписав закон про скасування обов’язкового використання печаток
14.04.2017 Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами - підприємцями».
Цим Законом внесено зміни до низки законодавчих актів, якими виключаються вимоги про обов’язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб’єктів господарювання) та необхідність використання печаток у взаємовідносинах суб’єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування.
Зокрема Законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Такими змінами встановлено адміністративну відповідальність у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850,00 грн. до 1700,00 грн.) за вимогу посадової особи органу державної влади або органу місцевого самоврядування про наявність на документі, що подається суб’єктом господарювання, відбитка його печатки або нотаріального засвідчення вірності копії документа, якщо обов’язковість такого нотаріального засвідчення не встановлена законом, або відмова у прийнятті документа у зв’язку з відсутністю на ньому відбитка печатки суб’єкта господарювання або нотаріального засвідчення вірності копії документа, якщо обов’язковість такого нотаріального засвідчення не встановлена законом.
Із прийняттям Закону наявність або відсутність відбитка печатки суб’єкта господарювання на документі не створює юридичних наслідків.
Згідно Прикінцевих положень цей Закон набирає чинності через три місяці після його опублікування.
На разі детально з повним текстом Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами - підприємцями" (проект № 4194) можна ознайомитись за посиланням http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58365
#SmartTender #закупівлі #радник #поради #розумні_закупівлі#CPV

Комментариев нет:

Отправить комментарий