понедельник, 3 апреля 2017 г.

 Поради від Радника Хто повинен ініціювати підписання договору про закупівлю? Подекуди замовників та учасників турбує наступна ситуація, наприклад, відбулися відкриті торги, замовник визначив переможця, сплинув 10-тиденний термін та настав період для укладання договору. А чи визначено чинним законодавством хто повинен ініціювати підписання договору замовник чи постачальник?
Законодавчо не визначено, хто повинен ініціювати договір про закупівлю. Так відповідно до ст. 181 ГКУ проект може бути запропонований будь-якою з сторін. Відповідно до ст.641 ЦКУ пропозицію укласти договір (оферту) може зробити кожна із сторін майбутнього договору. Разом з цим, аналізуючи положення ст. 30 та 32 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) ініціювати підписання договору доцільно замовникові. Аналогічно і щодо підписання договору за результатами переговорної процедури. Аналізуючи ч. 4 ст. 35 Закону, можемо зробити припущення, що договір за результатами переговорної повинен бути направлений замовником, оскільки, у випадку його не підписання учасником протягом 35 днів з дня оприлюднення повідомлення про намір укласти договір, замовник зобов’язаний відмінити переговорну процедуру закупівлі.
Для врегулювання даного питання можна рекомендувати замовнику включати до умов тендерної документації порядок підписання договору, де і передбачити, ініціюючу сторону.
#SmartTender #закупівлі #радник #поради #розумні_закупівлі#CPV

Комментариев нет:

Отправить комментарий