четверг, 23 февраля 2017 г.

#Поради_від_Радника Фахівці редакції нагадують щодо застосування переговорної процедури закупівлі на підставі пункту 4 частини 2 статті 36 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон).
Чи може замовник застосувати  переговорну процедуру закупівлі на підставі пункту 4 частини 2 статті 36 Закону у випадку, якщо перший раз відкриті торги не відбулися через відсутність пропозицій, вдруге - тендерні пропозиції подали два учасника, проте замовник відхилив усі пропозиції?
Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 36  Закону переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі якщо замовником було двічі відмінено тендер через відсутність достатньої кількості учасників, при цьому предмет закупівлі, його технічні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації.
Підстави для відміни замовником торгів наведено у статті 30 Закону. Виходячи зі змісту пункту 4 частини 2 статті 36 Закону виключною підставою для відміни торгів першого разу та вдруге є подання для участі в них менше двох тендерних пропозицій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий