четверг, 2 февраля 2017 г.

Початок реалізації постанови "Про державне регулювання цін на лікарські засоби" відтерміновано до 1 квітня 2017 року. Відповідне рішення Кабінет Міністрів України схвалив на своєму засіданні. Як пише  «Урядовий портал», першим кроком програми “Доступні ліки” є запровадження державного регулювання цін на ліки. Задля забезпечення доступності ліків в Україні, МОЗ встановлює максимальну референтну ціну виробника лікарського засобу по 21 діючій речовині. Цей крок дозволяє знизити вартість ліків та привести їх до рівня цін Польщі, Угорщини, Словаччини, Чехії, Латвії (саме ці країни були визначені як референтні для України).
Підготовча робота з запровадження цінового регулювання проводилася у тісній консультації з виробниками та операторами ринку лікарських засобів. Деякі виробники погодилися на зниження цін і вже почали цю практику.
Однак напередодні запровадження референтних цін на ліки частина представників фармацевтичної індустрії висловили занепокоєння, що для належного виконання зазначеного регулювання їм потрібний триваліший перехідний період для реалізації залишку лікарських засобів, на які поширюється регулювання цін.

Комментариев нет:

Отправить комментарий