понедельник, 19 декабря 2016 г.

Радник в сфері-державних-закупівель інформує щодо закупівлі послуг з постачання електричної енергії
1. Єдиний перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, встановлений Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності» .
2. Ліцензуванню підлягає господарська діяльність у сфері електроенергетики, яка ліцензується з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про електроенергетику» (відповідно до статті 7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності»).
3. Діяльність з постачання електричної енергії здійснюється за умови отримання відповідної ліцензії, яка видається НКРЕКП (відповідно до статті 13 Закону України «Про електроенергетику»).
4. Ліцензування господарської діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом (постачання незалежним електропостачальником) Законом України «Про електроенергетику» не передбачено.
5. Ліцензії з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом вважаються недійсними з дня набуття чинності Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» (відповідно до статті 8 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності»).
6. НКРЕКП здійснюється розробка проекту постанови про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері електроенергетики, зокрема ліцензійних умов з постачання електричної енергії.
7. У разі відсутності ліцензійних умов провадження відповідного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» , відповідальність за провадження такої господарської діяльності без ліцензії не застосовується (відповідно до статті 20 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності»).
8. Учасник - переможець процедури закупівлі під час укладення договору повинен надати дозвіл або ліцензію на провадження певного виду господарської діяльності, якщо отримання такого дозволу або ліцензії на провадження такого виду діяльності передбачено законодавством (відповідно до статті 36 Закону України «Про публічні закупівлі»).

9. Правочин юридичної особи, вчинений нею без відповідного дозволу (ліцензії), може бути визнаний судом недійсним (відповідно до статті 227 Цивільного кодексу України).

Висновок
Наразі закупівля послуг з постачання електричної енергії здійснюється за умови наявності дійсних ліцензій на провадження відповідного виду господарської діяльності.


Комментариев нет:

Отправить комментарий