понедельник, 30 октября 2017 г.

В ході аукціону по допорогових закупівлях учасник торгів може тричі понизити ціну відповідно до кроку, визначеного замовником. Тобто пониження на кожному етапі аукціону має бути кратним кроку або лише на суму одного кроку?
#Поради_від_Радника
Порядок проведення аукціону в електронній системі закупівель ProZorro під час проведення допорогових закупівель викладено у розділі 8 Порядку здійснення допорогових закупівель(далі - Порядок), затвердженого наказом ДП «Зовнішторгвидав України» від 13.04.2016 № 35.
Учасник може протягом одного раунду аукціону один раз понизити ціну своєї пропозиції не менше ніж на один крок від своєї попередньої ціни (п. 8.1Порядку). Аукціон проводиться в 3 раунди за однаковими правилами (п. 8.7Порядку).
Отже, які дії може вчинити учасник під час кожного раунду (етапу) аукціону:
- понизитись на крок аукціону;
- понизитись більше кроку аукціону;
- взагалі не змінювати ціну своєї пропозиції.
Учасник не може:
- зробити хід менше кроку аукціону, встановленого замовником.
Тобто, учасник робить відповідний хід у кожному раунді аукціону. Наприклад, понижується у першому раунді на крок аукціону, у другому раунді ще раз понижується на крок аукціону, і у третьому раунді втретє понижується на крок аукціону від своєї суми, яка склалась за результатами попереднього раунду.
Звертаємо увагу, що аукціон проходить за однаковими правилами як на допорогових, так і на надпорогових закупівлях.
З іншими не менш актуальними питаннями, які задавали на вебінарі можна буде ознайомитися на сайті http://radnuk.com.ua/ та на сторінці у Facebook http://facebook.com/radnukdz
#SmartTender #закупівлі #радник #поради #розумні_закупівлі #CPV

Комментариев нет:

Отправить комментарий