пятница, 23 июня 2017 г.

Парламент прийняв Закон України «Про енергетичну ефективність будівель»

Верховна Рада України 22 червня 2017 року прийняла Закон України «Про енергетичну ефективність будівель», який визначено одним з ключових законів у реформі енергоефективності.
Закон регулює відносини, що виникають у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель з метою підвищення рівня енергетичної ефективності будівель з урахуванням місцевих кліматичних умов та забезпечення належних умов для проживання та/або життєдіяльності людей у таких будівлях.
За словами  Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубко, цей Закон запроваджує енергетичну сертифікацію, із визначенням класу будівлі за європейською шкалою та рекомендаціями зі зменшення енергоспоживання, встановлює правила атестування енергоаудитората їхню відповідальність. Очікується, що введення в  його дію стимулюватиме споживачів заощаджувати ресурси, наблизить Україну до європейського рівня послуг та відкриє ринок енергоаудиту.
Важливі новації документа – фіксація нормативно-правових засад для незалежного моніторингу сертифікатів енергоефективності будівель, а також – відповідальності за порушення законодавства у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель.
Законом також внесено відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів «Про рекламу» та «Про регулювання містобудівної діяльності».
Геннадій Зубко відзначив, що документ спрямовано на виконання зобов’язань України з імплементації у національне законодавство вимог відповідної Директиви Європейського Парламенту та Ради ЄС.

(за матеріалами прес-службиВіце-прем'єр-міністра України)

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=250090873&cat_id=244276429

Комментариев нет:

Отправить комментарий