понедельник, 19 июня 2017 г.

#Поради_від_Радника
Прямий договір замість переговорної процедури: чи можливо та за яких умов?
Замовник двічі провів відкриті торги на 215 тис. грн на закупівлю послуг і двічі такі торги відмінив через відсутність достатньої кількості учасників. У зв’язку з тим, що потреба у закупівлі не відпала, замовник самостійно здійснив пошук потенційних постачальників, один з яких запропонував ціну, яка не перевищує вартісні межі, встановлені у абз. 2 ч. 1 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон, Закон про публічні закупівлі), тобто є меншою за 200 тис. грн.
Яку процедуру може обрати замовник для здійснення відповідної закупівлі?
В зазначеній ситуації можливо два шляхи проведення закупівлі.
У випадку, якщо очікувана вартість закупівлі у річному плані залишається 215 тис. грн., то замовник може провести переговорну процедуру згідно п. 4 ч. 2 ст. 35 Закону про публічні закупівлі.
Разом з цим, оскільки, потенційний надавач послуг запропонував ціну, яка є меншою за вартісні межі, встановлені у абз. 2 ч. 1 ст. 2 Закону про публічні закупівлі, тобто не потребує проведення процедури закупівлі згідно Закону - здійснення такої закупівлі можливе шляхом укладення прямого договору або проведення допорогової закупівлі. Проте, у такому випадку, замовник повинен попередньо відобразити очікувану вартість предмета закупівлі, яка буде менше 200 тис. грн. у додатку до річного плану закупівель і лише після цього укладати прямий договір або провести допорогову закупівлю.
#SmartTender #закупівлі #радник #поради #розумні_закупівлі

Комментариев нет:

Отправить комментарий