понедельник, 11 сентября 2017 г.

#Поради_від_Радника
Строк розгляду тендерної пропозиції 5 робочих днів (продовження до 20 робочих днів) застосовується до кожного учасника, чи це загальний термін для розгляду всіх пропозицій?
Відповідно до ч. 4 ст. 28 Закону про публічні закупівлі строк розгляду тендерної пропозиції, яка за результатами оцінки визначена найбільш економічно вигідною, не повинен перевищувати п'яти робочих днів з дня визначення найбільш економічно вигідної пропозиції. Строк розгляду тендерної пропозиції може бути аргументовано продовжено замовником до 20 робочих днів.
Як випливає з норми Закону, у даному випадку мова йде саме про конкретну тендерну пропозицію учасника, яка за результатами оцінки визначена як найбільш економічно вигідна.
У разі відхилення тендерної пропозиції, що за результатами оцінки визначена найбільш економічно вигідною, замовник розглядає наступну тендерну пропозицію з переліку учасників, що вважається найбільш економічно вигідною. Строк її розгляду також не повинен перевищувати 5-ти робочих днів, або аргументовано може бути продовжено замовником до 20-ти робочих днів. І так далі.
Отже за Законом про публічні закупівлі у разі проведення звичайних/українських відкритих торгів замовник може продовжити строк розгляду кожної тендерної пропозиції учасника.

Комментариев нет:

Отправить комментарий