четверг, 26 января 2017 г.

 Хто в організації має приймати рішення про затвердження додатку до річного плану закупівель у випадку, якщо в організації для проведення процедур закупівель утворено тендерний комітет, а по допороговим закупівлям – призначено відповідальну особу?
 Згідно частини 1 статті 4 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) закупівля здійснюється відповідно до річного плану. Річний план, додаток до річного плану та зміни до них безоплатно оприлюднюються на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель протягом п’яти днів з дня їх затвердження.
Згідно з частиною 4 статті 11 Закону рішення тендерного комітету або уповноваженої особи оформлюється протоколом. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на засіданні тендерного комітету, з кожного питання. Протокол підписується всіма членами комітету, присутніми на його засіданні, або всіма уповноваженими особами. У разі відмови члена тендерного комітету або однієї з уповноважених осіб підписати протокол про це зазначається у протоколі з обґрунтуванням причин відмови. Згідно частини 1 статті 10 Закону відповідальність за повноту та достовірність інформації, що оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу, несуть голова та секретар тендерного комітету замовника або уповноважена особа (особи).
Тому рекомендуємо річний план закупівель і додаток до річного плану закупівель затверджувати протоколом тендерного комітету.
#закупівлі #радник #поради #розумні_закупівлі#CPV

Комментариев нет:

Отправить комментарий