вторник, 12 февраля 2019 г.


#Поради_від_Радника
Відомості про юридичних осіб з ЄДР осіб які вчинили корупційні, або пов’язані з корупцією правопорушення. Замовник вимагає  роздруківку з реєстру чи перевіряє  зазначену інформацію самостійно?
Як всім вже відомо, нещодавно на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції запрацював єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, а отже, постає питання,  чи необхідно замовникові вимагати інформацію з даного реєстру від учасника чи замовник має самостійно перевіряє дані відомості?
Перш за все слід зазначити , що згідно частини  3 статті 17 Закону України  «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) від учасника замовник має права вимагати  інформацію про відсутність підстав, визначених у частинах першій і другій цієї статті, виключно в довільній формі.
Тому, ми не рекомендуємо вимагати від учасника роздруківку з реєстру. Ви можете відповідно до положень Закону встановити вимогу надання інформації в довільній формі про відсутність підстав, та додатково самостійно перевірити інформацію, що міститься у відкритих реєстрах.
Також нагадуємо, що 18 лютого в редакції журналу «Радник в сфері державних закупівель» відбудеться семінар-практикум на тему: «Реалізація положень статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі». Працюємо з відкритими реєстрами. Новий реєстр НАЗК». Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь, вартість - 540 грн. Деталі за посиланням http://radnuk.com.ua/Obuchenie/customer/energy/

Комментариев нет:

Отправить комментарий