понедельник, 9 июля 2018 г.



Чи можна завантажувати документи в електронну систему закупівель у неробочий час організації?
Насамперед слід сказати, що жодних законодавчих перешкод для розміщення документів в електронній системі закупівель у неробочий час замовника чи учасника законодавство не містить.
Інша річ, що адміністратори самої системи можуть проводити різного роду технічні роботи, а тому доступність веб-порталу Prozorro та електронних майданчиків в режимі 24/7 ніхто не гарантує. Відповідно до абзацу 10 пункту 2, абзацу 2 пункту 9 Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, затвердженого постановою Уряду від 24.12.2016 № 166, робота авторизованого електронного майданчика може бути тимчасово припинена для проведення технічних профілактичних робіт у неробочий час, яким вважається період доби з 18.00 до 08.00, а також вихідні та святкові дні.
У свою чергу питання правомірності виконання працівником роботи після шостої чи у вихідний регулюється виключно трудовим законодавством, колективним договором та правилами внутрішнього трудового розпорядку. Наголосимо: якщо комусь не оплатили понадурочні, недодали премію і відмовили у додатковій відпустці за ненормований робочий день, то це питання між працівником і роботодавцем, що ніяк не впливає на саму процедуру закупівлі.
Більше нюансів та особливостей – у майбутніх випусках журналу «Радник в сфері державних закупівель».



Комментариев нет:

Отправить комментарий