четверг, 14 декабря 2017 г.

Уряд ухвалив рішення про розширення Національного переліку основних лікарських засобів
На своєму засіданні, яке відбулось 13 грудня 2017 року, Кабінет Міністрів України прийняв 2 постанови, що передбачають забезпечення українців медичними препаратами у наступному році.
Зокрема Уряд вирішив додати до Національного переліку основних лікарських засобів ще 60 діючих речовин: 18 МНН, що включені до оновленого видання рекомендацій ВООЗ, 28 МНН, що включені до державних програм та субвенцій на інгаляційні засоби для наркозу та 14 препаратів для надання екстреної допомоги. Тобто, відтепер загальна кількість препаратів, що включені до Нацпереліку і мають забезпечуватися на 100% у закладах охорони здоров’я становить 427 препаратів.
Окремо вирішили продовжити дію Постанови №1303, яка забезпечує пільгові категорії населення медичними препаратами та виробами, яких нині немає в Нацпереліку. Ця постанова продовжуватиме працювати протягом перехідного періоду.
Наразі з текстом постанови можна ознайомитись на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України за посиланням: goo.gl/aLbp5S
За матеріалами прес-служби МОЗ України

Комментариев нет:

Отправить комментарий