понедельник, 27 ноября 2017 г.

#Поради_від_Радника
Потенційний учасник подав скаргу до Колегії АМКУ стосовно необхідності розділити предмет закупівлі на лоти. За результатами розгляду Колегія АМКУ таку скаргу задовольнила. Який механізм розділення предмету закупівлі на лоти, якщо така закупівля вже оприлюднена разом із планом закупівель? Чи потрібно замовнику відмінити торги та перезапустити їх вже розділив предмет закупівлі за лотами?
Відповідно до умов ст. 4 «Планування закупівель та інші передумови здійснення процедур закупівель» Закону України «Про публічні закупівлі» (далі - Закон) закупівля здійснюється відповідно до річного плану.
Таким чином, виходячи зі змісту Закону, оскільки планування є передумовою проведення процедури закупівлі внесення змін до позиції річного плану закупівель можливе лише до здійснення відповідної закупівлі. Внесення таких змін під час проведення закупівлі та після її завершення Законом не передбачено.
Отже у зазначеному випадку необхідно відмінити процедуру закупівлі. Потім внести зміни до річного плану і після цього оголошувати закупівлю по лотам.
Щодо технічного аспекту: система ProZorro у процесі проведення процедури надає можливість як з однолотової закупівлі зробити багатолотову, так і мультилотову закупівлю перетворити в один лот. При цьому, наявна можливість коригування річного плану закупівель та оголошення про закупівлю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий