среда, 17 октября 2018 г.


#Поради_від_Радника
Закупівля постачання та розподілу електричної енергії. Чи потрібно встановлювати кваліфікаційні критерії?
1.       Для закупівлі електричної енергії наводимо приклад визначення предмета закупівлі:
Електрична енергія — за кодом CPV за ДК 021:2015 — 09310000-5 (постачання електричної енергії).
2.       Для закупівлі розподілу електричної енергії наводимо приклад визначення предмета закупівлі:
Розподіл електричної енергії — за кодом CPV за ДК 021:2015 — 65310000-9 (розподіл електричної енергії).
3. Додатково звертаємо увагу, що, згідно з ч. 3 ст. 16 Закону про публічні закупівлі, замовник не встановлює кваліфікаційні критерії та не визначає перелік документів, що підтверджують подану учасниками інформацію про відповідність їх таким критеріям, у разі закупівлі нафти, нафтопродуктів сирих, електричної енергії, послуг з її передачі та розподілу, централізованого постачання теплової енергії, централізованого постачання гарячої води, послуг із централізованого опалення, послуг поштового зв’язку, поштових марок і маркованих конвертів, телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- й телесигналів, послуг із централізованого водопостачання та/або водовідведення, послуг з перевезення залізничним транспортом загального користування.
Висновок: постачання та розподіл електроенергії – різні предмети закупівлі, при здійсненні таких закупівель замовник не встановлює кваліфікаційні критерії незалежно від виду обраної процедури закупівлі.
Додаткова інформація у статтях: «Закуповуємо електричну енергію по-новому» (стор. 23-29) та «Особливості договору постачанняелектричної енергії споживачеві. Постачальник "останньої надії" та універсальних послуг» (стор. 30-34) - випуск журналу № 10 (85) за жовтень 2018 року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий