вторник, 20 февраля 2018 г.

Набув чинності Закон про корпоративні договори

18 лютого набув чинності Закон України від 23.03.2017 р. №1984-VІІІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів". Як зазначили автори Закону, його розробка була направлена на підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах та товариствах з обмеженою відповідальністю. Цим документом впроваджується світовий досвід щодо удосконалення механізмів корпоративного управління в акціонерних товариствах та товариствах з обмеженою відповідальністю, до законодавства України вводяться норми щодо укладення корпоративних договорів – договорів про реалізацію прав учасників (засновників) товариства з обмеженою відповідальністю та договорів між акціонерами, а також внесяться необхідні змінидо Цивільного Кодексу України, які нададуть можливість ефективно задіяти механізм управління та прийняття внутрішніх рішень, шляхом укладення акціонерами (учасниками) корпоративних угод.
Крім ЦКУ відповідні зміни також внесено до законів "Про акціонерні товариства", "Про господарські товариства" та "Про цінні папери та фондовий ринок".
В той же час, порядок та умови укладання корпоративних договорів, в якому однією із сторін є держава, господарське товариство, в якому частка держави становить 100 відсотків та (або) юридичні особи, в яких державі або таким господарським товариствам прямо або опосередковано належить 25 і більше відсотків статутного капіталу, визначаються окремим законом.
З текстом законопроекту можна ознайомитись за посиланням: goo.gl/CvTtFz


За матеріалами журналу “Радник в сфері державних закупівель”

Комментариев нет:

Отправить комментарий