понедельник, 6 марта 2017 г.

Поради від Радника. Чи можливо відхилити учасника тендеру, у випадку, якщо відбулись торги, учасник, який надав найбільш економічно вигідну пропозицію відповідає усім вимогам документації, але у попередньому році такий учасник був переможцем аналогічного тендеру. Торги проводив замовник за аналогічним предметом закупівлі, проте такий постачальник свої обов’язки за договором не виконував, у зв’язку з чим договір про закупівлю було розірвано?
Законом України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) не передбачено такої підстави для відхилення тендерної пропозиції як - невиконання попереднього договору. Підстави для відхилення передбачені статтею 30 Закону і їх розширення не допускається.
Разом з тим, для запобігання подібних ситуацій, рекомендуємо розглянути можливість застосування оперативно-господарських санкцій передбачених статтею 236 Господарського кодексу України, зокрема такої санкції як відмова від встановлення на майбутнє господарських відносин із стороною, яка порушує зобов’язання.
Щодо застосування оперативно-господарських санкцій рекомендуємо усім зацікавленим ознайомитись з матеріалами, розміщеними на стор. 26-29 у випуску журналу «Радник в сфері державних закупівль» №11 (62) за листопад 2016 року.
#SmartTender #закупівлі #радник #поради #розумні_закупівлі #CPV

Комментариев нет:

Отправить комментарий